Webbshop med dropshipping Del 1

Webbshop med dropshipping

Webbshop med dropshipping Hur Man Gör

Jag ska nu visa hur mycket det kostar att starta själv en dropshipping shop med WordPress och Woocommerce och hur eller vilka steg man tar.

I ett tidigare avsnitt skrev vi om att det är lättare än vad man tror och här kan du läsa mer om det klicka här >

Först och främst så måste man bestämma sig för vad man vill sälja, och bäst är att sälja sånt du är bekant med som om du gillar till exempel bilar och håller på med bilar så är det då produkter som har med bilar att göra som du ska sälja.

Nästa steg är att komma på ett bra namn som ingen annan har och då är det lättast att gå till en webbhotell och där brukar dem ha en ruta du kan fylla i med ett domännamn och där kan du se om det namnet du valt är ledigt eller inte.

Det du måste däremot tänka på är att namnet skall inte vara långt, utan väldigt kort som exempel den ska inte vara bilarochtillbehor .se men kan se ut så bildelar .se detta är ett exempel men ni förstår nog vad jag menar.

Sen ska du tänka på ett slagord ihop med namnet som passar och rimmar och att det skall vara bra så som jag hade på mitt gamla webbshop, allshoppen .se shoppen som har allt. (den ägs av mig fortfarande…. sorry hehe)

Det du har att göra nu är att beställa ett paket för din webbshop på webbhotellet du valt och vi rekomenderar starkt Simply.com som är den bästa i många aspekt men framförallt har en bra support team bland annat.

Simply.com har 4 paket att välja emellan och dessa är:

Basic Suite
10 SEK/mån

Beställ

Standard Suite
20 SEK/mån

Beställ

Pro Suite
30 SEK/mån

Beställ

Enterprise Suite
40 SEK/mån

Beställ


Dessa priser gäller idag den 25e Februari 2021

Den populäraste är Standard och är bra för lilla företaget eller en bloggare, men skall man ha dropshipping så rekomenderar jag Pro eller Enterprice då ryms alla dina produkter och har snabbare server för stora krävande aplikationer.

När du har beställt och betalat så får du ett eller två brev där din information finns och hur du loggar in med mera.

Grattis, nu har du ett domän namn och ett webbhotell där din hemsida skall skapas på.

Nu har vi några val att göra och det är vilken CMS du skall använda dig av och av egen erfarenhet är det det WordPress och Woocommerce man ska använda ochvi kommer att visa detta alternativ då vi jobbar mer eller mindre exlusivt med WP och Woocommerce.

I din kontrollpanel så finns det en hel del som du kommer att upptäcka och en del av dem är mail panelen där du skapar adresserna som du kommer att använda dig av för hemsidan eller privat.

Då ska du skapa en adress som hej @ domännamnet .se eller info @ domänamnet .se och en för dig privat och arbete som brukar vara förnamn.efternamn @ domännamnet .se

När du gjort det skall du gå till 1click på din menyn som finns på din kontrollpanel på till exempel Simply.com

Vad är 1click?

1-Click installation

Simply.com-1-klick-installation gör det enkelt för dig att installera blogg, cms och annan programvara på ditt webbhotell utan att behöva känna till FTP, skrivrättigheter och MySQL.

Väl där så finns det en hel del olika CMS att välja mellan och det finns nu 3 olika som har med wordpress att göra och en av dem har dem döpt till:

Webbshop med dropshipping Del 1 | Design by Hellasson WooCommerce

WooCommerce is an open-source e-commerce plugin for WordPress. It is designed for small to large-sized online merchants.

När du gjort det så kommer du till en formulär där du skall fylla i dem uppgifterna.

 

När du har gjort det och klickat installera woocommerce nu så kommer det en popup ruta där den visar hur den instalerar allt och när det är klart så kan du välja att gå med länken den visar till antingen hemsidans start eller till admin delen på wordpress.
Grattis till din nya wordpress och woocommerce.
Nu ska du välja tema till din webbshop och nu kommer vi till dem två populäraste.
Den ena är gratis och heter ASTRA som man hittar under theman på wordpress themes menyn.
Det andra är Flatsome som jag använder för min hemsida och shop och den kostar lite mindre än 1000 kr
Jag kommer att visa i en annan artikel om hur man instalerar ett tema.
Vi kommer att fortsätta med hur man instalerar tema och hur resten av prossessen går till i ett annat del.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *