Hur jag jämnar ut hud och blir av med fläckar i Photoshop

jämn hud med photoshop

 

Detta är förmodligen den mest kända och mest använda metoden där ute för att hjälpa dig att uppnå den strålande hudtonen. När du väl känner till alla steg blir det ganska enkelt att använda den här metoden. Jag kommer att använda följande bild som exempel:

Huden beskuren #1
NIKON D700 + 50 mm f/1.4 @ 50 mm, ISO 200, 1/320, f/1.8

Om det finns många fläckar att bli av med, använd Photoshops  fläckläkningsborste för att rensa ut dem och du kan använda nedanstående utjämningsmetod för att jämna ut hudtonen.

Obs: Denna metod blir inte av med större hudfläckar. Den är avsedd att jämna ut hudtonen och ge huden en slät look samtidigt som den bevarar hudens naturliga porer. För att denna metod ska fungera effektivt måste du använda läkningsborsten för att ta bort större och synliga fläckar. Du kan också använda klonverktyget och lappverktyget för att effektivt ta bort fläckarna.

När du öppnar bilden i Photoshop bör ditt första steg vara att ta hand om fläckarna.

1:a steget

När du är klar med steget ovan skapar du en bakgrundskopia genom att högerklicka på bakgrunden och välja Duplicera lager .

Jämn hud #1

Jämn hud #2

Ändra blandningsläge till överlägg och invertera lagret genom att trycka på Ctrl+I.

Jämn hud #3

Jämn hud #4

Gå till Filter -> Annat -> High Pass .

Jämn hud #5

När High Pass-fönstret öppnas, börja öka radien tills de flesta hudfläckar är borta. Mjuka kanter är inte ett problem i detta skede eftersom vi kommer att vända effekten om en liten stund. För just den här bilden bestämde jag det till 11,1 pixlar och tryckte på OK – knappen.

Jämn hud #6

Gå nu till Filter -> Blur -> Gaussian Blur . Detta steg kommer att avslöja hur mycket hudstruktur du är villig att bevara. Ställ in en hög radie den här gången, vilket kommer att vända på High Pass-steget. Men genom att gradvis gå ner på radien kommer du visuellt att kunna se om du är bekväm med kombinationen av High Pass och Gaussian Blur; Jämnar ut och bevarar fortfarande lite hudstruktur.

Jämn hud #7

För just den här bilden fick jag 2,5 pixlar. Visuellt tyckte jag att detta var tillräckligt bra för att jag skulle få en slät, jämnt tonad hud med en hudstruktur som jag vill bevara utan att förvandla min modell till en plastdocka. Tryck sedan på OK – knappen.

Jämn hud #8

Nästa steg är att arbeta med masker för att blanda alla föregående steg. Se till att du fortfarande är på Duplicate Layer, tryck på Alt+klicka på lagermaskikonen vilket ger en svart mask. Du kan se det på bakgrundstexten:

Jämn hud #9

Välj en mjuk borste , ställ in din förgrundsfärg på vit och börja måla över fläckarna och huden. Kom ihåg att vi vill att huden ska vara mjuk och att andra delar av kroppen ska vara perfekt intakta. När du målar, var noga med att inte måla över kanterna på ansiktet, näsborrarna, läpparna, håret, ögonen, ögonbrynen och sådant.

Jämn hud #10

När du är nöjd med resultatet klickar du på Ctrl+E för att slå samman lagren och spara bilden. Här är vårt slutliga resultat för denna bild:

Hudutjämning efter
NIKON D700 + 50 mm f/1.4 @ 50 mm, ISO 200, 1/320, f/1.8

Jag hoppas att du kommer att finna den här handledningen till hjälp. När du väl vänjer dig vid hela processen kommer det att bli en bris. Hör av dig om du har några frågor!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.