1 bild säger mer än tusen ord

bild tagen av barn

1 bild säger mer än tusen ord!

Idag vill jag lyfta fram ett ämne som jag personligen brinner för och älskar, nämligen Fotografering och Bild.

Vad menar man med att en bild säger mer än tusen ord?

Det är så att ett fotografi kan visa en berättelse, en historia om till exempel en person eller en händelse där man inte behöver säga nått utan man förstår när man ser bilden och kan få en uppfattning av vad den föreställer och historien bakom den.

Ämnet om fotografering kan sammanställas i en tjock bok för att förstå allt om fotografering och alla dess moment, så det skulle bli ett otroligt långt artikel om det här men det hoppar vi över, men med tiden kommer vi att skriva mer detaljerat om vissa saker.

Men idag skall vi ta upp ett ämne som handlar om porträtt och vi går in lite på produktfotografering.

Porträtt:

Ett porträtt för att använda som CV eller för en hemsida är viktigt att den skall vara så klar som möjligt men en viktig detalj är att den ska visa din naturliga jag och inte en tillgjord leende eller skratt för man ser direkt att det är fejkat och det är inte så bra.

En av mina absoluta favoriter är Fotografen med mästarbrev Jannis Politidis med en lång erfarenhet som fotograf och som har tagit otroligt snygga bilder på både människor och djur.

Han beskriver en hel del om det i sin hemsida som ni bör besöka oavsett om ni har tänkt att ta bilder eller inte, för där kan man läsa en hel del intressanta saker om bland annat fotografering och mycket annat runt omkring det.

Varje fotograf har sina egna trix med att få en avslapnad och få en att skratta genuint och det har Fotografjannis tagit fram genom sin dumma gris som precis innan han knäpper kameran så får han gummigrisen att låta så man börjar skratta och jag lovar att det är en stor skillnad från en sådan bild gentemot en med fejkad skratt.

Varför ska man le eller skratta när man skall ta en proträttbild, och hur ser folk på en som kanske är VD för ett stort företag att skratta på bilden?

Jag ska försöka förklara det på mitt lilla sett men om du är nyfiken på alla dessa detaljer skall du besöka Fotografjannis.se för att förstå mer på djupet.

Det finns en hemsida som heter photofeeler där man kan ladda upp sin bild där folk som själva har laddat up sin bild röstar på andras bilder med ett betygsystem som bedömmer ens trovärdighet inom det yrket den personen angett om hur pass sympatisk personen är och om den personen är hög status i sitt jobb.

Jag la upp tå olika bilder, en tagen av mig och en tagen av Fotografjannis för att lägga upp på min Linkedin profil.

 

1 bild säger mer än tusen ord | Design by Hellasson

Här ser ni resultat av det och jag vart själv lite förvånad men ändå inte.

Att jag är kompetent inom webdesign är ingen prat om, men av att le så ökade sifrorna med nästan det dubbla men kostymen gjorde inte så stor skilnad.

Så le nästa gång du tar bild för din linkedin bild.

Men nu kommer den vanligaste frågan.

Vadå? Kan inte jag ta en bild med min mobil då?

Där måste jag hänvisa till en video som Jannis gjorde i ämnet skilnaden mellan mobilkamera och en vanlig kamera, enklare att förstå än att jag skulle rabbla upp en massa saker som enklast kan förklaras med en video.


Denna video och många andra kan ni se på Jannis youtube kanal 
 

Hoppas filmen gav er en förklaring på varför man ska inte använda mobilen till att ta en porträtt bild.

Men nu kommer vi till bilder och hemsidor.
En bra fotografi på både dem anstälda och lokalerna dem jobbar i är viktiga att finnas med så man kan förstå hur man jobbar på det företaget eller arbetsplatsen.

Nu mer finns det en massa nya sett ta ta bilder på och ett av dem är 360 bild som inebär att man tar en produkt och visar den medans den snurrar 360 grader så man ser hur den ser ut i sin helhet och inte bara i 2d.

Hoppas ni har fått en uppfattning om ämnet fotografering och bilder, men har ni frågor så kan ni skriva antingen till mig på erik[at]hellasson.se eller till Jannis på jannis[at]fotografjannis.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *