God Mat = Tryckkokare

24/01/2023
Köksredskap
0 0

Vill man ha nyttig och god mat, så är inte micro eller annat lika bra och effektiv som en Tryckkokare.

CROCK-POT CSC062X Tryckkokare, Svart, Silver, 5.6 l

Crockpot Turbo Express multikokare med ånga imponerar med 14 funktioner i en kastrull, inklusive supersnabb turboinställning, tack vare att dina måltider är färdiga 40 % snabbare* så att du kan tillbringa mindre tid i köket och mer tid med familj och vänner.

Förbered alla recept i menyn, oavsett om det är med den milda garnet, vakuumkokare, ångkokare, sugare eller tryckkokare. Dessutom kan du till och med sterilisera babyflaskor, glas och andra köksredskap med denna mångsidiga multikokare.

VarumärkeCROCK-POT
Kapacitet5.6 Liter
FärgSvart, Silver
Effekt/spänning1400 watt
Produktens mått34D x 34W x 31H centimeter
Spänning240 Spänning
Artikelns vikt5.97 Kilogram
DriftlägeAutomatisch
Är diskmaskinsäkerJa

Recept

Ingredienser/inköpslista

Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.

  • 4 kycklingfiléer
  • 3,5 dl basmatiris
  • 5 dl kycklingbuljong
  • 1 msk olja
  • 2 msk smör
  • 1 stor lök
  • 1,5 msk finhackad vitlök
  • 1,5 msk blandade örter (oregano, timjan, persilja)
  • 1 msk paprikapulver
  • 2 tsk chilipulver
  • Salt & peppar efter smak
  • 1 msk citronsaft
Till servering

Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.

  • Riven parmesanost
Gör så här

Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.

  • 1. Mät upp riset och skölj till vattnet är klart. Häll av vattnet och låt det stå och dra lite.
  • 2. Mät upp kycklingbuljongen och håll den varm.
  • 3. Blanda salt, peppar, 1 tsk chilipulver och citronsaften med kycklingen.
  • 4. Starta Crock-Pot Expressen på Brown/Saute.
  • 5. När grytan är varm, häll i oljan.
  • 6. Bryn de kryddade kycklingfiléerna 2-3 minuter på varje sida i den upphettade oljan. När de fått fin färg, ta upp dem och lägg åt sidan.
  • 7. Tillsätt smör och stek den hackade löken. När den är mjuk och genomskinlig, stek även den hackade vitlöken i 30 sek.
  • 8. Lägg till örter, paprikapulver, 1 tsk chilipulver och blanda väl.
  • 9. Tillsätt det sköljda riset och stek det under omrörning ca 2-3 minuter. (Detta steg är helt valfritt, hoppa över om du vill)
  • 10. Tillsätt den varma kycklingbuljongen och smaka av med salt och peppar.
  • 11. Placera kycklingen ovanpå riset.
  • 12. Stoppa stekfunktionen, sätt på locket och välj Manual, högt tryck i 8 minuter. Tryck start.
  • 13. Släpp trycket naturligt i 10 minuter, släpp eventuellt kvarvarande tryck och öppna locket.
  • 14. Låt allt stå i ytterligare 10 minuter, blanda sedan ordentligt och toppa med parmesanost och persilja.
Information

Gott att servera färsk smörstekt sparris till.

Taggar

Allt-i-ett crock-pot express kyckling

Logga in för att kommentera

Du kanske gillar

Ångkokt kycklingbröst i Expressen (7)10mSaffranris med kyckling och ugnsgrillad paprika (129)20mDiadonnas glaserade revben (18)5hRocky Road (98)Julkola i Crockpot (82)3hPolkabräck i Crockpot (9)Pasulj, grah är en bönsoppa från Balkan (14)15mDiadonnas ingefärskyckling med krispig chiliolja (15)18mMustig köttgryta med potatis (68)9hFyllda paprikor med färs och ris (15)3h 30mKycklinggryta med potatis – allt i en Crockpot (99)4hÄppelmos i Crockpot (76)4h

Inspiration & erbjudanden

Gör så här

Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.

  • 1. Mät upp riset och skölj till vattnet är klart. Häll av vattnet och låt det stå och dra lite.
  • 2. Mät upp kycklingbuljongen och håll den varm.
  • 3. Blanda salt, peppar, 1 tsk chilipulver och citronsaften med kycklingen.
  • 4. Starta Crock-Pot Expressen på Brown/Saute.
  • 5. När grytan är varm, häll i oljan.
  • 6. Bryn de kryddade kycklingfiléerna 2-3 minuter på varje sida i den upphettade oljan. När de fått fin färg, ta upp dem och lägg åt sidan.
  • 7. Tillsätt smör och stek den hackade löken. När den är mjuk och genomskinlig, stek även den hackade vitlöken i 30 sek.
  • 8. Lägg till örter, paprikapulver, 1 tsk chilipulver och blanda väl.
  • 9. Tillsätt det sköljda riset och stek det under omrörning ca 2-3 minuter. (Detta steg är helt valfritt, hoppa över om du vill)
  • 10. Tillsätt den varma kycklingbuljongen och smaka av med salt och peppar.
  • 11. Placera kycklingen ovanpå riset.
  • 12. Stoppa stekfunktionen, sätt på locket och välj Manual, högt tryck i 8 minuter. Tryck start.
  • 13. Släpp trycket naturligt i 10 minuter, släpp eventuellt kvarvarande tryck och öppna locket.
  • 14. Låt allt stå i ytterligare 10 minuter, blanda sedan ordentligt och toppa med parmesanost och persilja.
Tips

Gott att servera färsk smörstekt sparris till.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *