Hur säljer jag på Amazon?

amazon_sverige

Hur säljer jag på Amazon?

Här är vår steg-för-steg-guide om hur du säljer dina produkter på Amazon Sverige.

Amazon är nu i Sverigea och det ger en värdefull möjlighet för Svenska företagare med en onlinebutik. Gå med i tusentals lokala bolag som redan säljer i butiken.

Onlinebutiksägare kan utöka sin räckvidd genom att lista sina produkter på Amazonas marknadsplats. Genom att lista dina produkter på plattformen kan du dra nytta av framgången och varumärkesmedvetenheten som kommer med ett av världens mest värdefulla företag.

Fördelar med att sälja på Amazon

  • Att förvärva ett säljmedlemskap på amazon.se ger dig tillgång till försäljning över hela Europa via ett konto.
  • Dra nytta av Amazons stora kundbas.
  • Amazon kan också packa och skicka dina produkter med Fulfillment by Amazon (FBA) som gör att du kan växa ditt företag.

Steg 1 – Registrera dig som säljare

För att kunna sälja på Amazon.nl måste du registrera dig som säljare på plattformen. Först måste du skapa ett konto på Amazons webbfas Seller Central . Här hanterar du ditt försäljningskonto.

Registreringskrav

Innan du försöker registrera dig hos Seller Central, se till att du uppfyller alla krav som krävs för att lista dina produkter på Amazon. Här är vad du behöver:

  • Ett giltigt debet- eller kreditkort.
  • Telefonnummer.
  • Registrerad företag på bolagsverket.
  • Ett giltigt identitetskort från kontoinnehavaren och mottagarens ägare.
  • Bankkontoinformation.

Steg 2 – Välj en plan för säljmedlemskap

Beroende på dina behov måste du välja mellan två försäljningsplaner: Individuell och Professionell . Det senare låter dig lista ett obegränsat antal artiklar för en månatlig prenumeration på 39 €. Den individuella planen har inga månatliga kostnader men du debiteras en avgift på 0,99 € per såld artikel. Det är viktigt att notera att båda planerna kräver att du betalar extra avgifter per såld artikel utöver prenumerationskostnaderna.

Steg 3 – Välj en genomförandestrategi

När du väl har bestämt dig för din medlemsplan måste du överväga hur du planerar att uppfylla beställningarna för att garantera snabb leverans till dina kunder. Amazon ger dig två alternativ ; du kan själv utföra beställningen eller använda programmet Fulfillment by Amazon .

Om du väljer att välja FBA är allt du behöver göra att skicka dina produkter till Amazon och de kommer att hantera lagring, leverans, kundservice och hantera retur.

Steg 4 – Lista dina produkter på plattformen

När du har slutfört säljarregistreringen finns det två sätt att rapportera produkter till salu: befintliga produkter som redan finns på amazon.nl och produkter som ännu inte finns med på plattformen. Huvudskillnaden är att nya produkter kräver att du identifierar UPC / EAN och SKU. Vidare måste du själv ange produktegenskaperna.

Om din onlinebutik har en mängd olika produkter kan det vara besvärligt att lista varje artikel individuellt på Amazon. Lyckligtvis kan du använda Woosa Amazon- plugin för att publicera dina produkter i bulk. Pluginet känner automatiskt igen EAN från SKU som underlättar bokföring, prissättning och synkronisering av ditt lager.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *