Ingredienser
- 220 g ägg [4 st]
- 170 g strösocker [2 dl]
- 60 g vetemjöl [1 dl]
- 80 g potatismjöl [1 dl]
- 5 g bakpulver [1 tsk]
- 0,5 citron, zest
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader. Lägg bakplåtspapper i botten av en rund form cirka 22-24 cm i diameter med löstagbar kant.
- Sikta vetemjöl, potatismjöl och bakpulver i en bunke. Värm på ägg och strösocker till fingervarmt i en kastrull, häll över i en bunke och vispa vitt och pösigt med en elvisp. Blanda i raspet från en citron.
- Sikta i lite i taget av mjölblandningen i vispningen och rör om försiktigt med en slickepott till en slät smet.
- Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen 20-23 min. Gör ett stickprov.
- Ta ut ur ugnen och vänd botten upp och ner på ett bakplåtspapper, låt ligga kvar i formen, låt svalna. Vänd upp botten, skär försiktigt längs med sidorna för att lossa den från formen och dela botten i 3 delar.
För att lyckas med denna goda tårtbotten kan det vara bra att ha dessa:
Vi har valt ut två bra att ha vid bakning produkter som är enligt granskning billiga o bra för att lyckas med tårtbotten.

