Tårtbotten

23/01/2023
Recept
1 0

Ingredienser

  • 220 g ägg [4 st]
    • 170 g strösocker [2 dl]
    • 60 g vetemjöl [1 dl]
    • 80 g potatismjöl [1 dl]
    • 5 g bakpulver [1 tsk]
    • 0,5 citron, zest

    Gör så här

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg bakplåtspapper i botten av en rund form cirka 22-24 cm i diameter med löstagbar kant.
    2. Sikta vetemjöl, potatismjöl och bakpulver i en bunke. Värm på ägg och strösocker till fingervarmt i en kastrull, häll över i en bunke och vispa vitt och pösigt med en elvisp. Blanda i raspet från en citron.
    3. Sikta i lite i taget av mjölblandningen i vispningen och rör om försiktigt med en slickepott till en slät smet.
    4. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen 20-23 min. Gör ett stickprov.
    5. Ta ut ur ugnen och vänd botten upp och ner på ett bakplåtspapper, låt ligga kvar i formen, låt svalna. Vänd upp botten, skär försiktigt längs med sidorna för att lossa den från formen och dela botten i 3 delar.

    För att lyckas med denna goda tårtbotten kan det vara bra att ha dessa:

    Vi har valt ut två bra att ha vid bakning produkter som är enligt granskning billiga o bra för att lyckas med tårtbotten.

    KAKFORM
    En Matberedare

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *