Vi och E-handel del 1

E-handel

E-handel

Vi jobbar dagligen med att förbättra vår kunskap om E-handel och dess framtid.

Är E-handeln en fluga som kommer att gå över? eller är det redan för många som har skapat E-handel i dem olika E-handelplatformrar så som woprdpress och woocommerce, shopify, prestashop, drupal med flera olika?

Svaret är nog att på sett och vis så tack vare dropshipping så har det nästan varit för lätt att starta en webshopp och fortfarande är det samt var och varannan har startat en, med exakt samma produkter som alla andra har på sina webbshoppar och dem fysiska butikerna.

Ett av alla exempel är housepluginc.se som är en dropshipper som säljer via vidaXL och så som många andra måste konkurera med dem andra webbshopparna.

Det är inte svårt att bygga en sådan webbshop, men att få den att gå runt är mycket svårare idag än för några år sedan.

Vad krävs det för att bygga en webshop som housepluginc.se?

 1. Det första av allt är att komma på vad din shop skall heta
  Det ska vara ett kort namn och som är lätta att komma ihåg och med bra slagord som till exempel, ALLSHOPPEN.SE webshoppen som har allt.
  (Den är redan tagen så sorry för det men den ägs av mig)
 2. Val av webbhotell är en viktig del och vi rekomenderar starkt Simply.com som är enligt oss och många andra det bästa webbhotellet i Sverige och Norden.
  Om du beställer ett paket på Simply.com så kan du få 3 extra månader på ditt årliga abonemang om du anger koden ABAFD3
 3. Skapa mailadresser för hemsidan och dig.
 4. Instalation av WordPress och woocmmerce via 1click från kontrollpanelen på Simply.com 
 5. Söka efter ett thema (WordPress Theme) där vi kan rekomendera den fria versionen av ASTRA eller om du har råd att betala 1000 kr för temat Flatsome inklusiv instalationen av temat av oss.
 6. Instalera dem plugin som du kan behöva och där har vi en lista med dem vanligaste som vi kommer att skriva här på slutet.
 7. Bestämma sig för vad du vill sälja och om du ska köra med dropshipping där dem största i europa är VidaXL och BigBuy. Ett tips idag är att du bör nog fokusera dig på en nischad e-butik som inte är vanlig som kläder eller parfymer och inte heller möbler.
 8. Bilder till dem produkterna du kanske har skapat själv eller har måste kanske fotograferas och för detta rekomenderar vi att du anlitar en bra fotograf som Fotograf Jannis Politidis som är en duktig fotograf och insatt i produktfotografering och seo samt vikten av en bra bild för dig, ditt företag och din webbshop.
 9. Sista men det absolut viktigaste är betalnings alternativ.
  Det finns många att välja bland som till exempel Paypal, Klarna, Swich med flera där vi rekomenderar 2 olika, det ena är klarna då folk kan betala på avbetalning och det andra är Adyen är en av de största betalningsleverantörerna världen över med kunder som Netflix, som du kan köpa via Woosa.com där du bland annat hittar plugin som koplar ihop din webshopp mot vidaXL och som vi nu ska prata om Marknadsplatser
 10. Sista steget är nu hur du syns bäst och där finns det olika saker man kan göra. Det ena är att du betalar för google ads för att synas med specifika ledord som representerar dina varor och det andra är att du säljer på marknadsplatser så som CDON, Amazon, ebay med flera.

Hoppas nu att jag har täckt det mesta man kan komma på att förklara hur e-handel kan byggas, drivas och växa.

Tidigare i artikeln skrev jag om att infoga dem vanligaste plugin man använder sig av på wordpress och woocommerce, så är kommer listan.

 • Advanced Custom Fields
 • Blog2Social: Automatisk postning & Schemaläggare
 • CF7 Autoresponder Addon
 • CF7 Mailchimp Addon
 • Classic Editor
 • Contact Form 7
 • Easy Table of Contents
 • Easy WP SMTP
 • Rank Math SEO
 • Smash Balloon Instagram Feed
 • WP Super Cache
 • YITH WooCommerce Wishlist
 • Zendesk Chat Widget

Vi kommer att förklara mer i del 2 om dem olika stegen och varför.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *